1 ne 3 persona nuk e dine qe mund te kene diabet.

Nese keni 3 vite qe jeni me diabet dhe nuk e keni ditur, rrisqet per semundje te zemres jane shtuar me 29%.

Pacientet me diabet te tipit 1 i zhvillojne simptomat e tyre brenda nje periudhe kohore shume te shkurter. Diabeti i tipit te dyte progreson ne nje kohe shume me te avashte.

Shenjat jane:
– Urinim i shpeshte ( brenda 24 oreve 4-7 here)
– Etje shume e madhe per uje( deri ne 4 liter ne dite)
-Te jesh i uritur ( madje menjehere pas vaktit)
– Nje humbje e papritur e peshes trupore
– Lodhje dhe keputje

– Pickime ne duar dhe ne kembe
– Shikim te turbullt
– Lekure e thate ose e irrituar
– Plage te veshtira per t’u mbyllur

/shkollaeshendetit.com

https://berati.tv/wp-content/uploads/2023/02/makina-me-qera.png