Më në fund! 9 vite me vonesë…inagurohet sot BER, Aeroporti Ndërkombëtar Berlin Brandenburg Willy Brandt – pa ndonjë ceremoni të madhe, lexoni pak më poshtë që të kuptoni pse…

Ndërtimi i BER zgjati 14 vjet. I planifikuar të fillonte nga puna në vitin 2011, hapja u shty për shkak të disa mijëra defekteve të listuara…kostoja e ndërtimit nga 2 miliardë u rrit në 6 miliardë euro…disa herë hapja u shty… e tani që hap dyert, aeroporti rrezikohet nga falimentimi dhe duhet të mbështetet me disa qindra milionë euro nga federata dhe landet…

Fotografia e DW Shqip
Fotografia e DW Shqip

DW

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re