Paula Stanton e kishte humbur unazën e saj të martesës gjatë një pasdite teksa po bënte punët e shtëpisë.

Ajo u përpoq ta gjente, megjithëse e dinte që kishte përfunduar në tualet sepse pasi mbaroi gjithë shtëpinë vetëm banjoja i kishte mbetur.

Kështu që ajo aplikoi pastruesin blu në brendësi dhe pastroi mirë
tualetin pastaj duke larë duart, por vuri re që dora e saj e majtë dukej
ndryshe sepse unaza e saj e përvjetorit mungonte nga vendi që kishte
për më shumë se një dekadë! Provoni sa të jetë e mundur, ajo nuk mund ta
gjente gjëkundi.

Paula e trishtuar ia tregoi ngjarjen burrit të saj, e shfajësoi atë
nga i gjithë faji i saj dhe shpejt zëvendësoi unazën me një që dukej
tamam si unaza origjinale me një këshillë mbi të, “kujdesu për këtë”.

Teknikisht, problemi u zgjidh. Edhe me unazën e re në gisht, Paula
nuk mund të ndalte së menduari për unazën e saj të parë. Shqetësohej që
ajo ishte zhdukur përgjithmonë. Megjithëse u zëvendësua fizikisht, vlera
emocionale ishte e pazëvendësueshme.

Ajo vendosi t’i telefononte departamentit të punëve publike për të
parë nëse ndonjë punëtor i komunales mund të gjete unazën e saj në
pusetat poshtë shtëpisë së saj.

Ted Gogol u përgjigj dhe i shpjegoi Paulës se shanset ishin të pakta,
por ai dhe ekuipazhi i tij do të bënte cmos për unazën e humbur.

Nëntë vjet kaluan pa asnjë fat, dhe Paula po fillonte të humbiste shpresën për të gjetur ndonjëherë unazën e saj.

Por diten e nesërmen pas ditës së Falënderimeve, ajo mori telefonatë
nga Ted Gogol: “në një vrimë rreth 400 metra larg shtëpisë së saj vuri
re diçka që shkëlqente, dhe ishte një unazë që përputhej me përshkrimin
që Paula kishte dhënë të gjithë atyre viteve më pare”.

Sigurisht, ai nuk mund të ishte i sigurt derisa të merrte konfirmimin
nga Paula. Sapo Paula pa unazën ajo nuk mund të mbante dot lotët e saj.

Ishte me të vërtetë unaza e humbur prej kohësh.

Ajo e përqafoi dhe falënderoi Ted Gogol që tha: “Ka njerëz të
ndershëm në botë, dhe unë isha aq i lumtur që arrita të ndihmoja dikë,”.

Të gjithë besuan se ishte një mrekulli . Tani, Paula kishte vetëm një problem cfarë do të bënte ajo me?

Natyrisht pasi e pastroni unazën e vuri përsëri në gishtin e saj
unazën zëvendësuese të mëparshëm. Ajo vështirë se mund të besonte që
ekipet e komunales kishin një vëmendje të tillë për gjërat e vogla

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re