“Ne kemi aktivizuar një sërë masash ne proporcion me qarkullimin e virusit në zona të veçanta të Italisë. Nëse këto respektohen, ne do të jemi në gjendje të shmangim bllokimin e plotë. Nëse nuk e bëjmë këtë, të gjitha Rajonet do të kthehen të kuqe dhe në fakt bllokimi i përgjithësuar do të realizohej në fakte ‘.

Kjo u deklarua nga Walter Ricciardi, profesor i higjienës në Universitetin Katolik dhe këshilltar i Ministrit të Shëndetësisë Speranza, në festivalin Global Health. “Ekziston ende mundësia e shmangies së një bllokimi të përgjithshem – specifikoi ai -.

Por këto dy parime mbeten të vlefshme: veprojnë në bazë të të dhënave objektive, atyre 4/5 treguesve që mund të kuptohen dhe monitorohen çdo ditë; respektoni rregullat në të gjitha rajonet. Kemi 2-3 javë për të vlerësuar se çfarë do të ndodhë më pas: ne gjithashtu mund të vendosim t’i lehtësojmë këto masa, ose t’i mbyllim më tej “.


Previous articlePropozim dramatik nga Macron: Rishikimin e Schengenit për kufizimin e hyrjes në BE, cfare ndryshon per shqiptaret

loading...