Nga Elbasani ku mori pjesë në ceremoninë për homazhet në nderim të dëshmorëve të atdheut Damian Gjiknuari foli edhe për Asamblenë e radhës që do të mbajë PS.

I pyetur nëse do të ketë ndryshime në qeveri gjatë Asamblesë kombetare e PS ,Gjiknuri tha se kjo është diçka që i takon kryeministrit.

Nëse PS në raundin e parë të diskutimeve do të shkonte me emra konkret kandidatës sipas Gjiknurit kjo do të ishte e pavend.

“Sot përkujtojmë të rënët, mua më qëlloi në Elbasan, për PS është ditë  e shenjtë, e sakrificës. Më e rëndësishme se sa kombi nuk ka, dhe këto varreza janë dëshmi se si kanë sakrifikuar brezat e mëparshëm për këtë Shqipëri.

A do të ketë ndryshime në qeveri gjatë Asamblesë së PS?

Jo nuk e di të jetë diskutuar, pyetjet duhet ta bëni kryeministrit. Është një temë që nuk me intereson për momentin. PS ka nisur një proces konsultimesh. Do të ulemi në tryezë për profilin e presidentit. Jam i bindur se PS nëse nuk gjendet konsesus do ti ofrojë shqiptarëve një kandidaturë shumë të denjë për kreun e shtetit.

Palët kanë rënë dakort që të ulen dhe ne jëmi të gatshëm për të filluar diskutimet me përfaqsuesit e opozitës.

Gjiknuri tha se mirëpret diskutimet me grupin demokrat për të rendë dakord për një emër të përshtatshëm si President i ardhshëm i Shqipërisë.

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb