Partia Demokratike dhe LSI kishin kërkuar në Kolegjin Zgjedhor, shpalljen e pavlefshme të zgjedhjeve në qarkun e Beratit.

 

Mirëpo trupa e Kolegjit Zgjedhore mbledhur këtë të premte ka vendosur të rrëziojë kërkesën e dy forcave me te mëdha të opozitës me argumentimin se ato nuk kishin paraqitur prova bindëse për ta provuar dhe faktuar këtë gjë.

 

Berati ishte qarku i parë ku u bë rinumerimi i votave, me kërkesë të LSI, mirëpo rezultati i zgjedhjeve pati një ndryshim shumë të vogël që nuk ndikonte aspak në numër mandatesh. PS mori në Berat 5 mandate dhe PD 2 mandate.

 

Pas Gjirokastrës dhe Vlorës, Berati ishte qarku i trete ku Kolegji rrezoi kërkesën e opozitës për pavlefshmeri të votimeve.