Home SHENDETI A e dinit që pesha ideale llogaritet nëpërmjet gjatësisë? Ja si mund ta llogarisni peshën ideale (Femrat)

A e dinit që pesha ideale llogaritet nëpërmjet gjatësisë? Ja si mund ta llogarisni peshën ideale (Femrat)

0
A e dinit që pesha ideale llogaritet nëpërmjet gjatësisë? Ja si mund ta llogarisni peshën ideale (Femrat)

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

 

Shpesh pyesim se cila do të ishte pesha jonë më e mirë, duke pasur parasysh gjatësinë dhe elemente të tjerë të fizikut tonë. Shpesh mund të jemi në dilemë pasi edhe nëse kemi provuar dieta të ndryshme, ende nuk e dimë nëse jemi në rregull me kilogramët apo jo.

Më poshtë po ju paraqesim se sa është pesha ideale, në bazë të gjatësisë. Rezultatet bazohen në këtë lloj formule: (Gjatësia juaj – 100) – (10% x (Gjatësi – 100) = Pesha

 • Nëse jeni e gjatë 1.50cm, pesha juaj ideale = 45.0 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.51cm, pesha juaj ideale = 45.9 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.52cm, pesha juaj ideale = 46.8 kg
 • Nëse jeni e gjatë 1.53cm, pesha juaj ideale = 47.7 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.54cm, pesha juaj ideale = 48.6 kg.
 • Nese jeni e gjatë 1.55cm, pesha juaj ideale = 49.5 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.56cm, pesha juaj ideale = 50.4 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.57cm, pesha juaj ideale = 51.3 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.58cm, pesha juaj ideale = 52.2 kg.
 • 10- Nëse jeni e gjatë 1.59 cm, pesha juaj ideale = 53.1 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.60cm, pesha juaj ideale = 54.0kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.61cm, pesha juaj ideale = 54.9 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.62cm, pesha juaj ideale = 55.8 kg
 • Nëse jeni e gjatë 1.63cm, pesha juaj ideale = 56.7 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.64cm, pesha juaj ideale =57.6 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.65cm, pesha juaj ideale = 58.5 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.66cm, pesha juaj ideale = 59.4 Kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.67cm, pesha juaj ideale = 60.3 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.68cm, pesha juaj ideale = 61.2 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.69cm, pesha juaj ideale = 62.1 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.70cm, pesha juaj ideale = 62.9 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.71cm, pesha juaj ideale = 63.9 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.72cm, pesha juaj ideale = 64.8 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.73cm, pesha juaj ideale = 65.7 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.74cm, pesha juaj ideale = 66.6 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.75cm, pesha juaj ideale = 67.5 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.76cm, pesha juaj ideale = 68.4 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.77cm, pesha juaj ideale = 69.3 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.78cm, pesha juaj ideale = 70.2 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.79cm, pesha juaj ideale = 71.1 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.80cm, pesha juaj ideale = 71.9 kg.

(Kjo lloj matje dhe këto rezultate vlejnë vetëm për trupin e femrave, pasi për meshkujt ka mënyra të tjera të llogaritjes).

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë