Në fillimet e tij në politikë, në vitin 2005, Lulzim Basha tërhoqi vëmendjen për pasurinë e pajustifikuar.

Pronat e patundshme, llogaritë bankare dhe sendet e luksit kapnin vlerën e rreth 900 mijë dollarëve. Ai u justifikua me pagën në Gjykatën e Hagës dhe UNMIK.

“Jo që kanë qenë rroga spektakolare sic thotë dikush me dhjetëra mijëra dollar, rrogat kanë qenë nga 1500 dollarë deri rrogat e zyrtarëve më të lartë 5-6 mijë dollar” u shpreh Tomë Gashi, avokat

Basha deklaronte një pagë vjetore 80 mijë dollarë. Nëse e llogarisim periudhën mes viteve 1999-2004 kur shërbeu në Hagë dhe UNMIK, të ardhurat e Bashës shkojnë në 480 mijë dollarë./ top-channel

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re