Home SHENDETI A e rrisin rrezikun ndaj kancerit pesticidet tek frutat dhe perimet?

A e rrisin rrezikun ndaj kancerit pesticidet tek frutat dhe perimet?

0
A e rrisin rrezikun ndaj kancerit pesticidet tek frutat dhe perimet?

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Hulumtimet tregojnë se personat që hanë fruta e perime që konsiderohet të kenë nivele të larta të pesticideve nuk kanë rrezik më të lartë ndaj kancerit në krahasim me ata që hanë më pak. Ky lloj studimi nuk mund të provojë shkak-pasojë të drejtëpërdrejtë.

Gjithsesi, nuk mund të hiqni dorë nga frutat e perimet, duke qenë se përfitimet që vijnë nga ngrënia e tyre tejkalojnë rreziqet e mundshme nga pesticidet.

Hani 5 racione me fruta e perime në ditë për të ulur rrezikun ndaj kancerit, sëmundjeve të zemrës, diabetit të tipit 2 e shumë sëmundjeve të tjera.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë