Për pastrimin e fytyrës apo për maska të ndryshme të lëkurës, ka këshilla dhe sugjerime të pafundme: si të përdorësh maskën me avokado në fytyrë, si të përdorësh vajin e kokosit, një maskë hidratuese e pa fund këshilla të tjera si këto.

Por ka edhe shumë përbërës të tjerë, të cilët ne nuk e kuptojmë që janë të dëmshëm për lëkurën dhe i heqin shkëlqimin asaj. Dhe një prej këtyre produkteve gjendjet në kuzhinë.

Kjo vjen surprizë për të gjitha, sepse shumica prej nesh jemi fanse të përdorimit të limonit si maskë apo pastrues fytyre. Por derisa e kemi kuptuar se është mjaft i dëmshëm për lëkurën.

Është e vërtetë: lëngu i limonit mund të shkëlqejë fytyrën, por, siç dihet, ka një përmbajtje të lartë acidi duke u bërë kështu mjaft i rrezikshëm për lëkurën.

Lëngu i limonit mund të shkaktojë thatësi të madhe, djegie, madje edhe pulla të kuqe, të cilat në thelb janë djegie të rënda që ndodhin kur disa substanca botanike reagojnë ndaj rrezeve UV.

Kjo është e tmerrshme, e dhimbshme, dhe absolutisht nuk ia vlen të provohet. Ndaj, kujdes nga përdorimi i limonit!

/shkollaeshendetit.com

https://berati.tv/wp-content/uploads/2023/02/makina-me-qera.png