Skip to content

A mërziteni nëse Ukraina e merr statusin kandidat në BE? Përgjigjet Rama: Asnjë vend nuk duhet të bëhet xheloz! Nëse BE në qershor nuk hap negociatat me Shqipërinë, atëherë…

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Edi Rama:
“Kjo pyetje nuk duhet të më drejtohet mua sepse jemi këtu për të mbështetur nevojë dhe kërkesën e Ukrainas për të marr statusin kandidat. Nuk dua që t’u jap njerëzve që mund të na shohin tani përshtypjen që kjo është dicka pa vlerë sepse nuk është kështu. Statusi kandidat është një njohje e rëndësishme se kujt i përket, dhe Ukraina i përket bashksësisë Europiane të vlerave dhe parimeve që të gjithë bashkëndajnë. Është e drejta e Ukrainës që të kërkojë të jetë pjesë e saj, unë besoj se është detyra e Europës që tio përgjigjet këtyre kërkesave. Mund të marrësh statusin kandidat dhe të nesërmen dielli nuk lind ndryshe por ka vështirësi shumë. Është një proces shumë io gjatë, pra ne në vitin 2014 ui bëmë vend kandidat ja ku jemi. Na thonë që i meriton të nisim negociata por ka dicka që nuk shkon midis Maqedonis edhe Bullgarisë. Ne nuk i dimë kur nisin negociatat, nuk është në dorën tonë por as në dorën e Bashkimit Europian.

Nëse nuk do të zhbllokohet situata ne do të kërojmë që të ndahemi dhe të vazhdojmë më vete, nuk e di si do të jetë reagimi. Jemi sot këtu për ti thënë zelenskit që nuk kemi problem nëse BE i jep statusin kandidat Ukrainës. Askush nuk mund të thotë se do të jetë nervozë por përkundrazi do të jemi të lumtur për bashkimin evropian sepse do të bëjë dicka të lumtur për veten. Nuk e di sesa mudn të të dëgjohet zëri ynë në këtë drejtim. Ukrainës duhet t’i jepet tani statusi kandidat.

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë