Kryeministri ende në detyrë i Malit të Zi, shqiptari Abazoviç, sqaroi raportin e tij me Vuçiçin, në kohën e një klime të tensionuar në rajon.

“Unë jam sulmuar vazhdimisht se Vuçiç po menaxhon diçka këtu, unë i refuzoj gjëra të tilla, i konsideroj joserioze. Marrëdhënia ime me Vuçiqin është shumë e drejtë dhe miqësore. Marrëdhënia ime me njerëzit e tjerë në rajon është e njëjtë. Me disa është shumë miqësor, me të tjerët është korrekt, por pa kryeministër apo president në rajon nuk ka ndërprerje në komunikim. Mendoj se është detyrë e kryeministrit të Malit të Zi, kushdo qoftë ai, të trashëgojë marrëdhënie të mira me njerëzit në rajon. Nëse na pëlqen ndonjë opsion politik në rajon, kjo nuk është pyetja jonë dhe pyetje e qytetarëve tanë. Ne kemi pushtet sovran, i respektojmë të tjerët në të njëjtën mënyrë dhe kaq.

Mendoj se gjithë kjo bisedë për Vuçiçin është në kontekstin e krijimit të një narrative politike negative në raport me mua personalisht. Më vjen mirë që me të, me kryeministrin e Shqipërisë, të Kosovës dhe me kryetarin e Këshillit të Bosnjë-Hercegovinës, kemi marrëdhënie që duhet t’i ketë çdo kryeministër i Malit të Zi”, ka thënë Dritan Abazoviç në një intervistë për Vijesti-n.