Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Secili prej nesh në jetën tonë duhet të përballet me njerëz të pakëndshëm dhe të këqij që mbajnë përkohësisht një maskë të virtyti. Njerëz të tillë i lëndojnë qëllimisht të tjerët, duke mos harruar të buzëqeshin si me dashuri. Por herët a vonë e keqja ndëshkohet, dhe ne kemi gjetur një konfirmim të shkëlqyeshëm të kësaj.

Me lejen e psikologes Anna Valentinovna, do të ju tregohet një histori nga libri “Lumturi e Vogël”, e cila do t’ju bindë se ka ende drejtësi në botë, dhe ndëshkimi ndonjëherë mund të jetë i shpejtë.

“Një zonjë me një pallto të bardhë me gëzof po fyente një zonjë tjetër. Nuk mund ta quajmë as zonjë, por një grua e veshur jo-me-luks me një karrocë në dorë. Dhe me një vajzë të vogël me syze. Ishin në dyqan. Zonja me pallton e bardhë foli dhe bëri pyetje si pa të keq. Ajo tundte kokën me dashamirësi ndërsa dëgjonte përgjigjet. Si një mësues i shkollës fillore. Ose një psikiatër në një ekzaminim.

“Pse vajza juaj mban syze? Oh, ajo nuk sheh mirë, wow! Po, vërehet se sytë i shkojnë paksa shtrembër. Ju do të duhet ta bëni operacion. Edhe pse mund të mos ndihmojë.

Pse vajza juaj hesht? Oh, a është e turpshme? Ndoshta ajo ka autizëm? Në fillim, prindërit mendojnë se fëmija është i turpshëm. Dhe pastaj kuptojnë se ai është i sëmurë mendor.

Çfarë punë bën burri juaj? Është e vështirë të mbash dy fëmijë tani. Vetëm syzet që kushtojnë kaq shumë! Sa vjeç është më i vogli? Ai që është në karrocë? ”

©Depositphotos.com

Dhe gruaja e veshur dobët u përgjigj me bindje – zonja të tilla hipnotizojnë. Është e vështirë t’i ndërpresësh ato dhe të largohesh, ka diçka mbizotëruese, ngjitëse, mbështjellëse tek ato.

Kështu që unë vetëm eca mes tyre, duke ndarë një lidhje të padukshme. Dhe ajo filloi të zgjedhë patate. Mami dhe fëmijët u larguan, dhe zonja me pallto më tha me besim: “Për disa arsye, karroca e saj është e mbyllur. Ndoshta atje është i ulur një përbindësh. Ata krijojnë varfëri! “

Unë nuk u përgjigja, peshova patatet, bleva një akullore të mirë. Në fakt tre. Sepse e ndjeva kështu. Por kjo nuk është çështja.

Ndërsa po merrja kutinë e akullores, ja se çfarë ndodhi: zonja me një pallto të bardhë mori një kanaçe majonezë. Dhe ndodhi diçka e mahnitshme: kanaçja në duart e saj  shpërtheu. Me pak fjalë, i erdhi fundi një palltoje me gëzof, një kapeleje mependë dhe një grimi damask – të gjitha u përlanë me majonezë të yndyrshme.

Të gjithë gulçuan dhe vrapuan për ta pastruar dhe fshirë dyshemenë. Dhe muret. Dhe produkte të tjera.

©Depositphotos.com

Dhe, natyrisht, i dhashë akullore kësaj nëne me karrocë dhe vajzë me syze. Unë vetë mbaj syze, e çfarë ka këtu. “Njerëzit me syze duhet të ndihmojnë njëri -tjetrin!” – kështu thashë, dhe ne qeshëm me vajzën. Ajo më tha emrin e saj. Dhe nëna e saj qeshi dhe hapi karrocën. Nuk kishte përbindësh, por një fëmijë i shëndoshë që flinte me faqe të kuqe. Atij gjithashtu do t’i jepet pak akullore në shtëpi. Pak akullore, pak majonezë në një pallto. Nga lart dikush sheh gjithçka… “

/shkollaeshendetit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë