Skip to content

Aksi Milot-Fier/ Balluku: Do të lëvizet deri në 130km/orë

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Qeveria rihap garën ndërkombëtare të ndërtimit me koncesion të rrugës Milot – Fier, 114 kilometër e gjatë.

 

Pjese e korridorit adriatiko-jonianian, ky segment parashikon ndërtimin nga e para të 53 kilometër rrugë dhe rehabilitim e 62 kilometrave ekzistues të kategorisë A dhe B.

 

 

BELINDA BALLUKU

ZV/KRYEMINISTRE

Kemi ndarë këtë gjatësi, nga Miloti deri në Fier duke iu dhënë më shumë hapësirë dhe mundësi kompanive garuese që të sigurojnë financimin e duhur për ndërtimin e secilit aks, Milot-Thumanë, Kashar-Lekaj e Rrogozhinës dhe me pas Lekaj-Fier do të jenë akset përbërëse të këtij korridorri, qè po i lançojmë për garën ndërkombëtare.

 

 

114 kilometrat që lidhin veriun me jugun e vendit do të jenë me pagesë. Për ta përshkruar të gjithë atë, një drejtues mjeti do të paguajë 8. 5 euro dhe do të shkurtojë kohën e udhëtimit në mbi 70 minuta.

 

 

 

BELINDA BALLUKU

ZV/KRYEMINISTRE

 

Shpejtësia e lejuar në aksin kryesor me pagesë do të jetë nga 90 deri në 130 km për orë. Të gjitha segmented e korridorrit do të jënë të shoqëruara edhe me rrugë dytësore.

 

 

Milot Fier do të kushtojë mbi 1 miliardë e 180 milionë euro. Dy vite më parë Partia Demokratike akuzoi qeverinë se ndërtimi i saj është një aferë korruptive ku fituesi ishte paracaktuar. Sot kryeministri Edi Rama deklaron:

 

 

EDI RAMA

KRYEMINISTER I SHQIPERISE

Të gjitha ato që u thanë për gjoja një tender të parafabrikuar, për gjoja një kompani që e kishte fituar përpara, për gjoja për një korrupsion të madh, e bla bla, rezultuan të gjitha një vrimë e madhe në ujë. Gara u bë me një rigorozitet të atillë që edhe një kompani shumë e madhe që u paraqit nuk arriti ta merrte pasi oferta e saj nuk ishte në interes të vendit.

 

 

 

Qeveria thotë se efekti në ekonomi do të jetë 1.4 miliardë euro dhe me një numër të punësuarish mbi 22 mijë.

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë