Për të “përmbajtur dhe ngadalësuar” përhapjen e varianteve Covid, “në analogji me strategjitë e miratuara në vendet e tjera evropiane”, është e nevojshme “në përputhje me rigorozitetin, forcimin dhe rritjen e masave të zbutjes së rrezikut si në shkallë kombëtare dhe në zona të veçanta. Lokale, duke shmangur masat e mëtejshme të lirimit “.

Ky është treguesi që ekspertët e Komitetit Teknik Shkencor dhanë të Premten e kaluar në fund të takimit në të cilin ata analizuan të dhënat më të fundit epidemiologjike dhe morën shënim studimin nga Instituti i Lartë i Shëndetësisë për përhapjen e varianteve të virusit në Italia.

“Incidenca e epidemisë – shkruajnë teknikët dhe shkencëtarët në procesverbal në fund të takimit – po rritet përsëri, me një ndikim të qëndrueshëm në sistemet shëndetësore”. Dhe rritja e incidencës për shkak të varianteve “mund të parashikojë skenarë me një rritje të re të shpejtë të përhapur në numrin e rasteve në javët e ardhshme”. Prandaj, përfundimi është nevoja për “respektim rigoroz, forcim dhe rritje” të masave.


Previous articleKeni marrë gjobë për mosrespektimin e masave anti-COVID? Nis pagesa në faturën OSHEE