Deputetja e zgjedhur, Albana Vokshi i është drejtuar me një letër zyrtare trupit diplomatik në Shqipëri, Delegacionit të BE, Ambasadës së SHBA, prezencës së OSBE, Këshillit të Evropës, Komisioneres për të Drejtat e Njeriut në Këshillin e Europës Mijatovic për çështjen e mediave.

Po ashtu letra i drejtohet Komisionereve Maryia Gabriel dhe Dubravka Suica, Presidentes së Forumit te Grave të PPE Doris Pack si dhe të gjitha organizatave ndërkombëtare që trajtojnë këtë çështje si RSF, TI, Freeeom House etj. Në letër adresohen një sërë problematikash që po rrezikojnë seriozisht lirinë e medias në Shqipëri si:

– ndalimi i gazetarëve të akredituar në Kuvend për të marrë pjesë në Komisionet Parlamentare dhe censurimi i tyre
– rreziku nga miratimi i paketës “anti-shpifje”
– kapja e Këshillit drejtues të RTSH dhe Bordit të AMAs

Bashkëngjitur letra e plotë

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re