Kur flitet për anëtarësimin e Shqipërisë në BE, jemi të vetëdijshëm se shteti me skeptik që gjithmonë ka qenë kundër hapjes së negociatave me Shqipërinë, është Holanda. Kjo pasi sipas tyre, Shqipëria nuk i ka përmbushur kushtet për të qenë pjesë e Bashkimit Europian.

Në qershor të këtij viti, pritet të mbahet konferenca ndërqeveritare ku do të diskutohet hapja e negociatave për anëtarësimin në BE të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut.

Lidhur me këtë çështje Fax News, ka marrë një prononcim nga ambasadorja holandeze e cila ka qenë ditën e sotme në një vizitë në qytetin e Shkodrës. Ambasadorja Guusje Korthals Altes e pranishme në Shkodër në një ekspozitë kundër trafikimit të qenieve njerëzore, u pyet nga Fax News, për qëndrimin që do të mbajë Holanda lidhur me anëtarësimin e Shqipërisë në BE.

Atles deklaroi se Holanda është duke studiuar raportin që ka dërguar Komisioni Europian për progresin e Shqipërisë sa i përket anëtarësimit në BE dhe më pas mund të ketë një përgjigje. Më tej ajo nuk dha detaje të reja rreth kësaj çështje.

Për t’ju bashkuar faqes sone në Facebook, klikoni like

loading…

/faxweb