Sot nga ora 8:00 e mëngjesit është hapur thirrja për aplikime në Skemën Kombëtare të Mbështetjes në Bujqësi për 2022. Për shkak të interesimit masiv, fermerët janë përballur me bllokimin e portalit e-Albania.

 

Deputeti socialist, Erion Braçe ka sqaruar fermerët lidhur me shqetësimet që kanë pasur mbi aplikimin e mbështetjes në bujqësi dhe blegtori.

 

Që në orët e para të mëngjesit, sistemi ka kolapsuar, bëri me dije Braçe, dhe askush nuk ka mundur të aplikojë. Për pasojë, deputeti i kërkon Ministrisë së Bujqësisë që të pezullojë aplikimin për sot.

 

Ai tregoi përmes një videomesazhi në “Facebook” se ishte vetë në Drejtorinë e Bujqësisë së Lushnjes dhe konstatoi problemin.

 

Postimi i Erion Braçes:

BUJQ E VECANERISHT BLEGETORE,

QETESOHUNI!

Sot ishte dita e pare e aplikimit per mbeshtetjen ne bujqesi e blegtori;

Po marr shqetesim te shtuar nga Lushnja e Divjaka;

POR DUHET TE QETESOHENI!

Nga ora 8.05 sistemi ka kolapsuar dhe ASKUSH NUK KA APLIKUAR E PO APLIKON!

Une isha vete ne drejtorine e Bujqesise se Lushnjes dhe e pashe vete kete;

NUK PO APLIKOHET NE GJITHE SHQIPERINE!

Blegetore, nuk po ha kush hakun e nuk po u merr kush rradhen!

Ne kete pike kam dy kerkesa per ministrine e BUJQESISE;

E para, pezullojeni aplikimin per sot!

Jepini kohe AKSHI-t te shtoje kapacitetet dhe konsolidoje sistemin per javen e ardhshme me qellim qe mos pengohemi me;

E dyta, shiheni mundesine e eleminimit te gares ne skemat e blegtorise e serave;

Nese une plotesoj kriteret e vendosura ne VKM, 10 lope, 100 krere te imta, 50 koshere blete, 1 hektare serre, NUK KA PSE BEJ GARE NE SISTEM, por te marre mbeshtetjen!

ESHTE ME E DREJTE E ME E NDERSHME KESHTU!

Nderkohe kam nje thirrje per gjithe bujqit;

JENI TE GJITHE FITUES TEK NAFTA FALAS PER BUJQESINE!

Nuk ka gare aty!

NAFTEN DO E PERFITONI TE GJITHE!

Merrni kohen per te plotesuar dokumentat per tokat me qira;

Nese ke marre token brenda trungut familjar eshte nje formular i posacem qe e ploteson dhe e dorezon me aplikimin; NUK KA NEVOJE PER NOTERI!

Nese ke marre token jashte trungut familjar eshte nje tjeter formular i posacem, vetedeklarues qe e ploteson dhe e certifikon tek NJESIA ADMINISTRATIVE; JO TEK NOTERI!

Beini keto!

Ju lutem edhe njehere qetesohuni dhe mos krijoni fluks ne sistem!

Ka dite per secilin!