Presidenti i Maqedonisë Veriore, Gjorge Ivanov, i cili është ende paraqitet si “President i Republikës së Maqedonisë”, refuzoi të nënshkruajë dekretet  për 11 ligji, pikërisht sepse ata thonë Maqedoni e Veriut.

Besnik i idesë për mosndryshimin e emrit, Ivanov po vendos ta mbrojë qëndrimin e tij edhe pse i kanë mbetur pak javë në krye të shtetit.

Nga zyra e ti, si shpjegim, u tha pikërisht kjo; që “do veprojë gjithmonë në përputhje me betimin solemne që do të mbrojë Kushtetutën dhe interesin e Republikës së Maqedonisë” .

Mandati i presidentit Ivanov mbaron më 12 maj.

Zgjedhjet presidenciale në të cilat do të zgjidhet pasardhësi i tij janë planifikuar për në 21 prill.

Komisioni zgjedhor shtetëror i Maqedonisë Veriore ka konfirmuar tre kandidatë në zgjedhjet presidenciale.