Skip to content

Arsyeja pse pjepri nuk duhet shqëruar me asnjë frut tjetër

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Pjepri është një nga ushqimet që tretet më lehtë dhe më shpejt. Kombinimi i pjeprit me ushqime të tjera që treten ngadalë shkakton probleme në stomak. Kur pjepri konsumohet me stomak bosh, grimcat e tij lëvizin shumë shpejt në aparatin tretës.

Prandaj ato përçojnë me ritmin e duhur të gjitha vlerat dhe përfitimet shëndetësore.

Por, nëse e hani me ushqime të tjera ose pas ushqimeve të tjera, këto të fundit do të ngadalësojnë tretjen e pjeprit.

Sheqernat tek fruit i pjeprit do të fermentohen në stomak dhe do të kthehen në vatër të baktereve të këqija.

Rezultati do të jetë një stomak i fryrë dhe i mbushur me gazra./ Healthline

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë