Home SHQIPERIA Asfaltohet rruga e Voskopojës

Asfaltohet rruga e Voskopojës

0

Voskopoja është një ndër destinacionet më të vizituara për sa i përket turizmit malor. Zhvillimet në infrastrukturë kanë sjellë një rritje të ndjeshme në turizëm.
 
Përveç investimit prej 5 mln dollarë përmes të cilit u rikonstruktuan 4 kisha të vjetra në fshat, ndërhyrje pati edhe në infrastrukturën e brendshme në rrugën Korçë-Polenë-Voskop-Korçë.
 
Rruga është konceptuar si një unazë dhe i jep zgjidhje përfundimtare segmentit të amortizuar në pjesën e fillimit të rrugës Korçë –Voskopojë, duke e bërë kështu fshatin turistik lehtësisht të arritshëm nga turistët vendas dhe të huaj .
 
Në Voskopojë ka më shumë se 25 hotele dhe bujtina,  ndërkohë që nga viti në vit rriten kërkesat për ndërtime të tilla.