Një studim i kryer në Kinë zbuloi se dhjetëra mijëra njerëz që nuk treguan asnjë simptomë të sëmundjes gjatë pandemisë në Wuhan, Provinca Hubei, ku u shfaq një lloj i ri i koronavirusit, mund të jenë infektuar.

Studimi, i kryer nga shkencëtarë nga Laboratori i Virologjisë në Universitetin Wuhan dhe Laboratorin Wuhan CMLabs, u botua në revistën PLOS.

Shkencëtarët kryen teste të gjakut për të paktën 63,000 njerëz të shëndetshëm nga marsi deri në maj të vitit të kaluar.

Si rezultat i studimit, shkencëtarët deklaruan se gjatë epidemisë në Wuhan, u vlerësua se rreth 168,000 njerëz ishin pozitivë për COVID-19, dhe të paktën dy të tretat e tyre ishin asimptomatike.

Kujtojmë, koronavirusi, i cili u shfaq në Wuhan, Kinë në dhjetor 2019, u përhap në më shumë se 200 vende dhe rajone dhe u shndërrua në një pandemi.