Në Studio Sport në Vizion Plus, të ftuarit e Vilma Mashës, diskutuan edhe të ardhmen e teknikut të kombvëtares Edi Reja.

Lirim Zalla, gazetar i njohur sporti tha se ka ardhur fundi I Edi Rejës me përfaqësuesen shqipyare.

 

LIRIM ZALLA

Ne nuk I kemi gjetur vendin Rejas ,jo ai vendin lojtarëve.Ana psikologjike,komunikimi,vendosja tekniko-taktike janë gjëra që peshojnë, ndaj besoj se ka ardhur fundi i Rejas. Në fund largohet trajneri dhe jo lojtarët.Pëfaqësuesja ka nevojë për ndryshim , Broja duhet të marri më shumë minuta .

 

Moderatoria sportive Lei Kraja u shpreh se Kombëtarja nuk ka ndryshuar që më Panuccin.

 

 

Prisnim ndryshim pas Panuccit por kjo nuk erdhi kurrë . Mendoj se në këtë rast faji për këtë situatë është I trajnerit. Skandal që nuk aktivizohet si titullar fiks Kristjan Asllani.

 

Ndërkohë ish trajneri i kombëtares Hafizi theksoi se kur luhet miqësore duhet të testohen lojtarët e rinjë si në rastin e Italis që aktivizoi  një lojtar 16 vjec ,ndërsa Reja nuk promovojë asgjë.

 

Kur bëhen ndeshjet miqësore, trajneri duhet të shohe që nuk I ka aktivizuar ende ose të rinjtë. Italia futi 16-vjecar. Qëllimi i miqësores më Italinë ishte biznes, Reja nuk promovoi asgjë. Asllani një nga më të mirët nuk u fut ndaj Italisë. Nuk e di se cfarë shpjegimi jep Reja. Në Angli Broja nuk luajti, ishte në tribunë, e pashpjegueshme. Reja nuk u fut në kokën e lojtarëve. Ka dështuar dhe duhet të largohet.

 

Ndërsa Klevis Dalipi dhe Uvil Zajmi thanë se përvec trajnerit, përgjegjësi kanë edhe lojtarët.