Eshtë formuar qeveria e re austriake me kanceral Sebastian Kurz, i njohur për qëndrimet e tij të ekstremit të djathtë. Por ky konservator, i cili do udhëheqë të dytin kabinet në aleancë me të Gjelbërit, ofron ca cudi në herën e dytë të të qënit kancelar.

E para që gjysma e qeverisë përbëhet nga femra dhe e dyta se mes këtyre trë fundit njëra është me origjinë refugjate.

Bëhet fjalë për boshnjaken muslimane Alma Zadiç, 35-vjeçe, e cila u gjend në Austri si refugjate lufte të moshë të vogël. E pikërisht asaj i është besuar portofoli i Drejtësië.

Kurz njihet për qëndrimet e tij anti-islame, e veçanërisht ato anti-turke.