Skip to content

Avokatët bojkotojnë seancat/ I kërkojnë KLGJ të tërhiqet nga harta gjyqësore

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Ashtu siç ishte paralajmëruar avokatët në rrethe bojkotuan seancat gjyqësore këtë të martë.

 

Ata kundërshtuan hartën e re gjyqësore, me argumentin se do të rrisë kostot tek qytetarët. Dhoma e Avokatisë në Korçë i bëri thirrje KLGJ dhe Ministrisë së Drejtësisë që të rishikojë vendimin, pasi sistemi i drejtësisë rrezikohet të futet në ngërç.

 

ARBEN LENA – KREU I DHOMES SE AVOKATISE KORÇE

“Jemi para Gjykatës së Shkallës së Parë në Korçë për të konfirmuar vendimin tonë derisa ekzekutivi të gjejë një zgjidhje të përshtatshme, e cila duhet të jetë jo zgjidhje për interesat e avokatëve, por të gjithë popullit.”

 

 

Protestës katër ditore iu bashkuan edhe avokatët Durrësit. Ata njoftuan mospjesëmarrjen e tyre në seancat e planifikuara.

 

 

LORVAL PETANI – KRYETAR I DHOMES SE AVOKATISE DURRES

“Si KLGJ ashtu dhe Ministria e Drejtësisë nuk ka marrë asnjë sugjerim të bërë nga ne. Miratuan hartën e tyre gjyqësore. “

 

 

SHQIPONJA META – AVOKATE

“E kemi provuar me një gjykatë apeli dhe nuk ka funksionuar. “

 

Vetëm këtë të martë në gjykatën e rrethit gjyqësor Durrës ishin planifikuar 81 seanca civile dhe penale, të cilat u shtynë.

 

 

Seancat gjyqësore u bojkotuan edhe në Gjirokastër, Fier, Berat, Lushnje, Vlorë, Elbasan, Shkodër dhe Lezhë. Këtë të martë janë zhvilluar vetëm masat e sigurisë.

 

 

Ndërkohë pavarësisht qëndrimit të mbajtur nga Dhoma Kombëtare e Avokatisë, KLGJ dhe Ministria e Drejtësisë kanë theksuar se reduktimi i numrit të gjykatave pritet të rrisë efikasitetin në sistemin e drejtësisë.

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë