Skip to content

Avokatët e Beratit në protestë; bojkotohen për 4-ditë të gjitha seancat gjyqësore

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Vendimit të Dhomës Kombëtare të Avokatëve për bojkotimin e seancave gjyqësore i është bashkuar edhe Dhoma e Avokatëve të Beratit.

Që prej orës 08:00 të mëngjesit të sotëm, të gjithë avokatët e Beratit kanë bojkotuar të gjitha seancat gjyqësore, përveç masave të sigurisë.

Bojkoti i të gjitha seancave gjyqësore nga ana e avokatëve do të vijojë nga sot e deri në datën 17, mase e cila erdhi pas vendimit për ndryshimin r hartës së re gjyqësore, qe do te sjellje shkrirjen e disa gjykatave në qytete të ndryshme.

Një prej atyre qe shkrihen eshte edhe Gykata e Apelit Vlorë, që mbulon jugun e vendit, e cila do të transferohet në Tiranë.

Kryetari i Dhomës së Avokatëve të Beratit, Plarent Lapardhaja tha se vendimi për ndryshimin e hartës së re gjyqësore penalizon jo vetëm avokatët por edhe qytetarët.

Lapardhaja shtoi se ky bojkot do të vazhdojë për 4-ditë me radhë dhe se avokatët e Beratit do ti bashkohen çdo vendimi që do të merret nga Dhoma e Avokatisë së Shqipërisë.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë