Rëndohet situata nga përmytjet në Lezhë.Sipërfaqe të mëdha toke janë të mbuluara me ujë , në  fshatrat Mabe , Piraj, Gjadër te NJA Dajç dhe Torovicë e NJA Balldren .

 

Sipas të dhënave nga strukturat e  Mbrojtjes Civile të bashkive Lezhë, Kurbin dhe Mirditë  sasia e reshjeve të rëna  për 2 ditët e fundit ka qënë 212 mm.

 

Vetëm për 24 orët e fundit nga dje në mëngjes  deri tani ka rënë 82 mm  shi .

 

Lumi Gjadër dhe Drin janë  mbushur dhe tërheqja e ujit bëhet shume ngadal  por nuk kane dale nga shtrati .

 

Kuota e lumit Drin është +1m nga +2 që është kuota kritike.

 

Lumi Mat ka rritur prurjet por pa krijuar problem.

 

Sipërfaqe të përmbytura ka në njësinë administrative Dajç dhe Blinisht rreth 700ha, ndërsa në njësinë administrative Balldre rreth 500ha.

 

Në njësinë administrative Dajç bashkia Lezhë, në fshatin Gajdër kemi 15 banesë në ujë dhe ura e Zojsit është e pakalueshme. Në fshatin Zojs kemi 5 banesa në ujë.

 

Në njësinë administrative Balldre, fshati Kakarriq kemi 3 banesa në ujë.

 

Do jemi gjithe kohen ne teren  per te pare ecurine dhe nevojat per nderhyrje

 

Në Bashkitë Mirditë dhe Kurbin nuk raportohen problematika .

https://berati.tv/wp-content/uploads/2023/02/makina-me-qera.png