Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Lulzim Basha vijon turin e takimeve më të rinj dhe simpatizante të PD në të gjithë vendin.

 

Përmes një postimi në facebook, ai ndau këtë të shtunë disa fragmente nga takimi me të rinjtë dhe të rejat e Degës 14 në Tiranë. Sipas tij, debati që ai nisur mbi platformën për ndryshim, bashkon me gjithë shoqërinë

 

 

Kënaqësi të bashkëbisedoja me të rejat dhe të rinjtë e Degës 14 në Tiranë. Dëgjova me vëmendje shqetësimet dhe propozimet e tyre dhe ndava me ta platformën për ndryshimet themelore që i nevojiten vendit, për të krijuar hapësirën e domosdoshme që rinia të shpalosë potencialin dhe ambiciet e saj. Të rinjtë, si shumica e qytetarëve, e refuzojnë sistemin politik që ka vrarë garën, konkurrencën dhe llogaridhënien.   Për këtë arsye, debati që kemi nisur mbi platformën për ndryshim, na bashkon me gjithë shoqërinë, e cila kërkon që zëri i saj të dëgjohet dhe është gati për një ndryshim rrënjësor të politikbërjes. Fokusi i të cilës duhet të jenë problemet e qytetarëve, jo hallet e pak politikanëve.

 

Basha tha se sulmet e ulëta që ikanë bërë së fundmi nuk e ndalin në objektivin e tij për të luftuar për disa kauza të rëndësishme si listat e hapura, vetingu në politike, kufizimi i mandateve apo edhe vota e emigranteve.

 

Diskutimi që kemi nisur nuk është mbi emrat e përveçëm, por mbi idetë që bashkëndajmë për mënyrën sesi duhet të ndryshojë ky realitet i mbrapsht politik. Ndaj, sado banale të jenë sulmet nga ata që kërkojnë t’i ikin debatit, duke u marrë me ngjyrat e bluzave të mia, nuk e prekin vendosmërinë time për të luftuar bashkë me ju për listat e hapura, për vettingun në politikë, kufizimin e mandateve për kryeministrin dhe votën për bashkëqytetarëve tanë në emigrim. Pa çliruar sistemin politik, nuk mund të kemi një ekonomi të fortë që garanton mundësi për të gjithë. Kthimi i vendimmarrjes te qytetarët është rruga e vetme që shpresa të kumbojë sërish në Shqipëri!

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re