Ndërsa iu drejtua demokratëve të mbledhur në selinë e PD, kryedemokrati Lulzim Basha, u shpreh se mision i PD, mbetet mision i shenjtë i PD, dalja nga tranzicioni i stërzgjatur.

“Të nderuar deputëtë të Partisë Demokratike të gjithë demokratë të Shqipërisë, mblidhemi në një ditë kumptiumplotë për të gjithë shqiptarët që kanë vlerat e demorkaciës që 31 vite më parë janë nisur në një rrugëtim plot me prova. Nga aspirata për liri politike që lindi në një akt kohor që lindir për pluralizmin politik që PD sot feston 31 vjetorinj. Së pari dhe ndryshe nga herë të tjera , PD e kujton këtë ditë duke përjetësuar në ambientet e saj dokumentin thelbësor të emrave që sot nuk janë mes nesh por janë pa harruar, të atyre që janë jashtë atdheut dhe atyre që janë rikthyer nga SHBA dhe gjithë europa për të vefsuar me ne.

Sot këtë do ta zbulojnë dy vajza anëtare të PD, simboli i misoitt tonë për shqiptarët, për rininë për të ardhmen e vendit. Sprovat tona kanë qenë të panumërta si forca e parë kundër regjimit barbar që u mundua të pushtonte vëmendjen dhe shpirtin njerëzor dhe ta shkatërronte atë, që ktheu vëllain kundër vëllait, shkatërroi pronën e lirë që izoloi shqipërinë si asnjë vend tjetër të europës. Varfëroi në maklsimun ndërgjegjein e kombit duke ndaluar muziokën artin që nuk ishte në përputhje me diktaturën, mbijetesa është tregues të këtij kombi fisnik të cdo shqiptari, tiu prim daljes nga ky trranziocon i stërgjatur ky ëhstë misioni i shenjtë i PD-së.

Me barën e rëndë të kaluarës mbi supe, me gjyle dhe mina të plasura dhe të paplasura kem i ecur përpara sprovë paas sprove. Kemi njohur momentet tona të dështimit dhe peshën e gabimeve që rëndojnë mbi supet e shqiptarëve por sopt jam si kryetari i një partie politike të tregoj pendesë falje dhe të korrigjohem dhe ec përara drejt të ardhmes. Kemi bërë gjëra të mëdha në këtë vend nga rrëzimi i diktaturës deri tek futja në NATO. Që nga shkëputja e diktaturës po kujtojmë sot se të gjitha arritjet mbajnë vulën e PD dhe demokratëve dhge sot përulemi me nderim.

Në një ditë si kjo mentalitete të së shkurës po mendohen të shkruajnë historinë asnjë nga këto arritje nuk do të ishte pa mbështetjen e perëndimit, pa mbështetjen e Amerikës dhe BE miqve tanë të cilëve duhet tui shpreh mirënjohjen. Sprova për demorkacinë për mësimet e para ku kishte edhe gabime që i kemi paguar shtrenj si familje politike edhe si shoqëri”, tha Basha.

https://berati.tv/wp-content/uploads/2023/02/makina-me-qera.png