Zbatoni sa më shpejt të jetë e mundur, mundësisht deri më 1 korrik, rekomandimet e Këshillit të BE për të koordinuar masat kufizuese në lëvizjen e qytetarëve të shkaktuara nga pandemia dhe në certifikatën dixhitale të BE.

Komisionerët evropianë Didier Reynders, Thierry Breton dhe Stella Kyriakides e kërkuan atë në një letër drejtuar 27 kryeqyteteve evropiane. Në veçanti, Komisioni rekomandon garantimin e lirisë së lëvizjes së njerëzve që janë shëruar nga Covid ose kanë përfunduar ciklin e vak sinimit, të sigurojnë unitetin e familjes dhe të koordinojnë masat duke iu referuar hartave të hartuara nga qendra Ecdc.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re