Komisioni Evropian ka shprehur shqetësimin për vendosjen e një topi shurdhues në kufirin midis Greqisë dhe Turqisë për të parandaluar kalimin e migrantëve dhe ka kërkuar informacion nga autoritetet greke për këtë çështje.