Kreu i PD-së, Sali Berisha ka mbeldhur kryesinë e PD në një mbledhje në selinë blu.

 

Lideri i demokratëve ka folur për Primaret në PD, duke treguar se rreth 55 mijë anëtarë dhe simpatiznatë të PD, votuan në këtë garë.

 

Ai theksoi se ky proces tejkaloi me 15 % të gjitha votimet e tjera dhe se kurrë ndonjëherë në këtë parti nuk janë hedhur kaq shumë vota sa në Primare.

 

“Ky ishte një proces i cili zhvillohej për herë të parë me këtë proporcion, transparencë dhe me këtë pjesëmarrje. PD në përputhje me përcaktimet e statutit të rithemelimi të saj të 11 Dhjetorit bëri realitet premtimin e saj dhe sanksionimin e këtij premtimi se të zgjedhurit, pushtetarët vendor dhe ata qendrorë do zgjidheshin me votën e anëtarësisë dhe simpatizantët të saj.

 

Në garë pati mbi 200 kandidatura në tërësi veprimtarë të shquar të vendosur politik të PD , por në garë morën pjesë gjithashtu veprimtarë të shoqërisë civile, përfaqësues ekslentë të shqiptarëve në emigracion.

 

Në këtë garë, realisht e para me këto standarte në historinë e vendit, votuan për kandidatët e bashkive rreth 55 mijë anëtarë dhe simpatizantë të PD. Kurrë ndonjëherë në këtë parti kaq vota nuk janë hedhur . Ky votim tejkaloi të paktën me 15 % të gjitha votimet e tjera. Ky është një rast për të falenderuar të gjithë kandidatët që garuan.

 

Procesi ka patur në tërësi konkurencë të ndershme me një rast ku komisioni ndërhyri për të mabjtru qëndrimet e duhura”, tha Berisha.