Presidenti i SHBA Joe Biden ka emëruar gjyqtarin e parë federal musliman në historinë e vendit për Gjykatën e Rrethit Amerikan.

Nëse zgjedhja e tij konfirmohet nga Senati, Zahid Quraishi do të bëhet muslimani i parë që mban këtë pozitë në New Jersey.

11 kandidatët gjyqësorë të Biden janë shumë të ndryshëm dhe ka tre gra afro-amerikane duke përfshirë gruan e parë nga Amerika Aziatike dhe Paqësori që janë nominuar për një Gjykatë të Qarkut në Uashington, si dhe gruaja e parë që ka qenë gjyqtare federale në Maryland County.

“Këta kandidatë të emëruar u tërhoqën nga mendjet më të mira dhe të ndritura të profesionit ligjor amerikan,” tha Biden.

Sipas tij, të gjithë janë thellësisht të kualifikuar dhe të gatshëm për të shpërndarë drejtësinë me besnikëri në Kushtetutë dhe në mënyrë të paanshme ndaj popullit amerikan, dhe së bashku ato përfaqësojnë një larmi të sfondeve, përvojave dhe perspektivave që e bëjnë një komb të fortë.

Quraishi, me origjinë pakistaneze, ishte gjithashtu muslimani i parë që shërbeu si gjykatës i SHBA-së për kundërvajtje në New Jersey në 2019.

Lindur në New York City dhe rritur në New Jersey, Quraishi u diplomua në kolegjin John Jay për të Drejtën Penale në 1997 dhe mori doktoratën e tij nga Kolegji Rutgers në 2000. /