Presidenti i SHBA Joe Biden ka nënshkruar një dekret të ri që shfuqizon dekretet e paraardhësit të tij Donald Trump që ndalon platformat sociale kineze TikTok dhe WeChat në Shtetet e Bashkuara, duke urdhëruar analiza “të bazuara në prova” të programeve dhe aplikacioneve të tilla.

Biden nënshkroi një urdhëresë të re që shfuqizoi urdhëresat e mëparshme të Trump drejtuar WeChat dhe TikTok, tha Shtëpia e Bardhë në një deklaratë.

Dekreti u bllokua nga shumë gjykata

Në rregulloren e re, Biden udhëzoi institucionet përkatëse të SHBA për të kryer analiza “të bazuara në prova” nëse softueri dhe aplikacionet e zhvilluara nga vendet e huaja konkurruese paraqesin rrezik për sigurinë kombëtare të SHBA.

Në vitin 2020, Trump nënshkroi një dekret që ndalon aplikacionet TikTok dhe WeChat në SHBA me arsyetimin se ato përbëjnë një kërcënim për sigurinë kombëtare të SHBA.

Sidoqoftë, dekreti i Trump është bllokuar nga shumë gjykata të shtetit.