Home BOTA Biden: Po na vriten fëmijë më shumë se ushtarë e policë!

Biden: Po na vriten fëmijë më shumë se ushtarë e policë!

0
Biden: Po na vriten fëmijë më shumë se ushtarë e policë!

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Presidenti amerikan Joe Biden është i vendosur të ndalojë armët gjysmë automatike pas rritjes së fundit të dhunës me armë në vend.

Biden mori pjesë në një ngjarje të mbajtur në Shtëpinë e Bardhë në lidhje me miratimin 30-vjeçar të Aktit të Kontrollit të Armëve nga Kongresi.

“Armët janë vrasësi numër një i fëmijëve në SHBA. Më shumë fëmijë vriten nga armët sesa aksidentet me makinë dhe kanceri. Në 20 vitet e fundit, numri i fëmijëve të shkollave të mesme të vrarë në sulme të armatosura është më i lartë se numri i policëve dhe ushtarëve të vrarë në krye të detyrës”, tha Biden.

Biden vuri në dukje se masat për shitjen e armëve duhet të zgjerohen në përputhje me rrethanat dhe se armët nuk duhet t’u shiten njerëzve me histori të dhunës në familje.

Sipas tij, armët duhet t’u shiten vetëm njerëzve që mund t’i mbajnë në një vend të sigurt.

Duke përsëritur se sulmet e armatosura duhet të ndalen dhe se gjatë periudhës së vlefshmërisë së ligjit që ndalonte armët gjysmë automatike, numri i sulmeve të armatosura u ul ndjeshëm, Biden shtoi: “Jam i vendosur të ndaloj përsëri armët gjysmë automatike”.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë