Ministria e infrastrukturës e Ukrainës ka thënë në një deklaratë se 16 anije kanë kaluar nëpër grykën e lumit Bystre të Danubit të rihapur rishtazi në katër ditët e fundit dhe se hapja e Bystre ishte një hap i rëndësishëm drejt përshpejtimit të eksporteve të grurit.

 

Ukraina po negocion gjithashtu me kolegët rumunë dhe përfaqësuesit e Komisionit Evropian për rritjen e kalimeve përmes kanalit Sulina, tha në deklaratë Yuriy Vaskov, zëvendësministër i infrastrukturës.

 

Në kushte të tilla, dhe me akses në rrugën Bystre, Ukraina pret që bllokimi të marrë fund brenda një jave më pas do të jetë në gjendje të rrisë eksportin mujor të grurit me 500,000 ton, sipas Vaskov.