Presidenti amerikan Donald Trump është i hapur për samitin e tretë me udhëheqësin e Koresë së Veriut Kim Jong Un, por duhet të prisni një kohë që kjo të ndodhë – ka thënë këshilltari i sigurisë kombëtare Trump, John Bolton.

Duke folur për ABC, Bolton tha se Shtetet e Bashkuara nuk kanë iluzione për atë që Koreja e Veriut është në gjendje të bëjë, porse Trump sipas tij, mbetet e sigurt në marrëdhënien personale të krijuar me liderin e Koresë së Veriut, sipas Reuters.

Komentet Bolton pasuan atë që dy qendra amerikane, si dhe një agjenci e Koresë së Jugut, aluzuan javën e kaluar se Koreja e Veriut ka përtërirë procesin për të nisur një raketë në perëndim të vendit.

Ka pasur edhe raporte nga shërbimet e inteligjencës të Koresë së Jugut për aktivitete të reja në uzinën në Sanumdongu, pranë Phenianit, aty ku u prodhuan raketat e para balistike të Koresë së Veriut që mund të arrijnë në Shtetet e Bashkuara.

Bolton ka refuzuar të flasë për këto të dhëna, apo të thotë nëse raketat e reja të nisura nga Koreja e Veriut mund të shkaktojë një reagim USA.

Megjithatë, ai tha se ishte një gabim të supozohet se Koreja e Veriut “automatikisht” po respekton detyrimet e saj.“Presidenti është i sigurt në marrëdhënien personale me Kim Jong Un. Ai ka investuar një shumë kohë duke u përpjekur për të zhvilluar këtë marrëdhënie”, tha Bolton për ABC.