Skip to content

“Bota nuk është e drejtë, dhe ky është një lajm i mirë, sepse mund t’i kthesh gjërat…”/ 50 Mësime të Shpejta nga një 80 Vjeçar

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

50 mësime jete nga një burrë 80 vjeçar, të cilat spikasin për nga forma direkte me të cilën janë shprehur, dhe përvoja jetësore e dendësuar në secilën prej tyre.

Në përfundim të leximit presim të na thuash cila prej tyre të krijoi bindjes se duhet ta ruash e ta kesh parasysh gjithnjë.

Bota nuk është e drejtë, dhe ky është një lajm i mirë, sepse mund t’i kthesh gjërat në favorin tënd.

Ki një shtrëngim duarsh të fortë.

Shikoni njerëzit në sy.

Këndoni në dush.

Blini një sistem të madh stereo.

Nëse jeni në një përleshje, goditni së pari dhe goditni fort.

Mbani sekrete.

Asnjëherë mos hiqni dorë nga askush, mrekullitë ndodhin çdo ditë.

Pranoni gjithmonë një dorë të shtrirë.

Jini të guximshëm. Edhe nëse nuk jeni, pretendoni të jeni. Askush nuk mund të bëjë dallimin.

Fishkelle.

Shmangni kritikat sarkastike.

Zgjidhni partnerin tuaj të jetës me kujdes.

Bëjeni zakon të bëni gjëra të mira për njerëzit që nuk do t’i zbulojnë kurrë.

Jepni hua vetëm ato libra që nuk ju interesojnë kurrë.

Asnjëherë mos e privoni dikë nga shpresa, mund të jetë gjithçka që ai ka.

Kur luani me fëmijët, lërini ata të fitojnë.

Jepini njerëzve një shans të dytë, por jo një të tretë.

Bëhu romantik.

Bëhuni personi më pozitiv dhe entuziast që njihni.

Lirohu. Relaksohuni, përveç çështjeve të rralla të jetës dhe vdekjes, asgjë nuk është aq e rëndësishme sa duket.

Mos lejoni që telefoni të ndërpresë momente të rëndësishme. Është atje për vetëdijen tonë, jo për telefonuesit.

Bëhu një humbës e mirë.

Bëhu një fitues i mirë.

Mendo dy herë përpara se të ngarkosh një mik me një sekret.

Kur dikush ju përqafon, le të jetë i pari që të shkojë.

Ji modest. Shumëçka u përpunua para se të lindeshe.

Kujdes nga personi që nuk ka asgjë për të humbur.

Mos i digjni urat. Do të habiteni se sa herë duhet të kaloni të njëjtin lumë.

Jetoni jetën tuaj në mënyrë që epitafi juaj të mund të lexojë, “pa keqardhje”.

Jini të fortë dhe të guximshëm. Kur të ktheni kokën pas në jetë, do të pendoheni për gjërat që nuk keni bërë më shumë sesa për veprimet që keni bërë.

Merrni përsipër qëndrimin tuaj. Mos lejoni që dikush tjetër ta zgjedhë atë për ju.

Vizitoni miqtë dhe të afërmit kur ata janë në spital. Ju qëndroni vetëm disa minuta.

Filloni çdo ditë me disa nga këngët tuaja të preferuara.

Herë pas here, merrni rrugën piktoreske.

Dërgoni shumë kartolina për Krishtlindje. Nënshkruani ato, “Dikush që mendon se jeni i mrekullueshëm”.

Përgjigjuni telefonit me entuziazëm dhe energji në zërin tuaj.

Mbani një bllok shënimesh dhe laps në tryezën tuaj pranë shtratit. Idetë miliona dollarëshe ndonjëherë godasin në orën 3 të mëngjesit.

Tregoni respekt për këdo që punon për jetesën, pavarësisht se sa e parëndësishme është puna e tyre.

Dërgoni lule të dashurit tuaj. Mendon për një arsye më vonë.

Bëhu hero i dikujt.

Martohuni vetëm për dashuri.

​​Numëroni bekimet tuaja.

Komplimentojeni vaktin kur jeni mysafir në shtëpinë e dikujt.

Përshëndetni me dorë fëmijët në një autobus shkollor.

Mos harroni se 30% e suksesit në çdo punë bazohet në aftësinë tuaj për t’u marrë me njerëzit.

Mos prisni që jeta të jetë e drejtë.

/shkollaesuksesit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë