Skip to content

“Braktisni makinat me naftë”, Balluku: Zero tarifa për regjistrimin e makinave elektrike

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Me thirrjen për të zëvendësuar makinat me lëndë djegëse, me makina elektrike, qeveria dhe bashkia Tiranë kanë prezantuar sot autobusët e rinj që i shtohen transportit publik të kryeqytetit.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku tha se qeveria stimulon me taksa më të ulëta, këdo qe kalon tek teknologjia e re e makinave, pra tek mjetet elektrike.

“Rimbursojmë çdo tarifë regjistrimi për herë të parë për mjetet elektrike duke zeruar tarifat e kontrollit fizik, leje qarkullimi kombëtare, certifikatë pronësie dhe targat. Një total një tarifë prej 7 mijë 500 lekë të gjelbër mbulohet nga DPSHTR. Ulja TVSH nga 20% në 6%”, u shpreh Balluku.

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë