Britania e Madhe tha se është thellësisht e shqetësuar nga arrestimi i 3 aktivistëve për të drejtat e njeriut në Egjipt.

Në një deklaratë nga Ministria e Jashtme thuhet se ministri Dominic Raab ka zhvilluar një bisedë të drejtpërdrejt me homologun egjiptian.

“Mbrojtësit e të drejtave të njeriut duhet të punojnë pa frikën e arrestimit ose hakmarrjes pavarësisht vendit ku ata ndodhen”, thuhet në deklaratën ku shprehet shqetësim i thellë për arrestimin e Gasser Abdel Razek, drejtor i përgjithshëm i Nismës Egjiptiane për të Drejtat Personale (EIPR) dhe Mohamed Basheer dhe Karim Ennarah që punojnë bashkë me të.

Drejtori administrativ i EIPR, Basher u arrestua më 16 nëntor ndërsa kreu i Departamentit të Drejtësisë penale të grupit Ennarah më 18 nëntor dhe drejtori i përgjithshëm i EIPR, Razek u arrestua dje.

loading...