Skip to content

Burrat dhe Gratë e Përballojnë Stresin në Forma të Ndryshme, Çfarë Duan Secila Kategori

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Studiuesit sugjerojnë se gratë kanë më shumë gjasa të raportojnë simptoma fizike si dhimbje koke dhe stomak të mërzitur për shkak të stresit.

Gjithashtu, gratë kanë më shumë gjasa se burrat të raportojnë se kanë një stres të madh. Por le të shohim se çfarë duhet në të vërtetë të dyja gjinitë që të jenë në gjendje ta trajtojnë atë.

Ne studiuam temën kurioze se si të dy gjinitë e përballojnë stresin dhe do të donim të ndajnim disa gjetje me ju.

Burrat dhe gratë reagojnë ndryshe ndaj stresit për shkak të hormoneve.

3 gjëra luajnë një rol të madh në reagimin tonë ndaj stresit. Ato janë kortizoli, epinefrina dhe oksitocina. Tek gratë që janë të stresuara, kortizoli dhe epinefrina hyjnë në qarkullimin e gjakut dhe oksitocina lirohet nga truri, dhe kjo nxit emocionet.

Tek meshkujt, oksitocina lirohet në sasi shumë më të vogla, kështu që përfshihen më pak emocione.

Gratë dhe burrat kanë një reagim të ndryshëm ndaj stresit.

Burrat dhe gratë e trajtojnë stresin ndryshe, dhe ja çfarë kanë në të vërtetë nevojë.

Studimet treguan se gratë kanë një tendencë për të mbrojtur veten dhe të dashurit e tyre kur janë të stresuara. Më shumë siguri për to, është e barabartë me më pak stres. Krijimi dhe mirëmbajtja e rrjetit të tyre të miqve funksionon edhe si një kurë për gratë.

Meshkujt, të cilët lëshojnë sasi më të vogla të oksitocinës, priren të përjetojnë një përgjigje “lufto ose fluturo” kur janë të stresuar – që do të thotë se ose mbushen dhe ikin, ose luftojnë kundër.

Gjëja kryesore në lidhje me këto mënyra të pakësimit të stresit është të mbani një ekuilibër. “Vetëflijimi në marrëdhënie është mënyra se si shumë gra janë të stresuara.”

Për meshkujt, “arritja e një performance fituese me çdo kusht është e vërteta se sa shumë meshkuj janë të stresuar”.

Burrat dhe gratë kanë nevojë për aktivitete të ndryshme gjatë stresit.

Studiuesit thonë se gratë kanë më shumë gjasa se burrat të thonë se lexojnë për të përballuar stresin. Gjithashtu, ato preferojnë të lidhen me njerëz dhe aktivitete si kalimi i kohës me miqtë ose familjen.

Burrat kanë më shumë gjasa të thonë se luajnë sport dhe dëgjojnë muzikë për të ndihmuar veten të ndihen më mirë.

Gratë kanë më shumë gjasa se burrat të thonë se hanë si një mënyrë për të menaxhuar stresin, ndërsa burrat ushtrohen sepse kjo u jep atyre diçka për të bërë.

Kur u pyetën se çfarë do të duhej të ndryshonin në mënyrë që vullneti i tyre të përmirësohej, gratë raportojnë më shpesh se burrat se kanë nevojë për më pak lodhje, më shumë energji dhe më shumë kohë.

Burrat janë të njohur për të thënë se kanë nevojë për më pak inkurajim nga miqtë ose familja, por kanë nevojë për më shumë para.

Çfarë aktiviteti ju ndihmon të menaxhoni stresin… Cilat janë gjërat më stresuese për ju…

/shkollaesuksesit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë