Për të përgatitur çajin nga gjethet e ullirit, duhet të përdorni gjethe të thata, ose të njoma në kushtet e shtëpisë.

Merrni një enë metalike, të cilën duhet ta mbushni me 300 ml ujë dhe ta vini të vlojë.
Kur arrihet pika e vlimit, hidhni një sasi prej rreth 20 deri 25 gjethe të thara të ullirit.

Uji së bashku me gjethet duhet të vlojë sërish për 4-5 minuta dhe më pas hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet.
Çajin ta pini të ngrohtë pasi të shtoni lëng limoni dhe të tresni pak mjaltë.

Çaji i gjetheve të ullirit ofron një shije mrekullisht të kënaqshme dhe të ëmbël, e cila e bën një zgjidhje që nuk duhet ta ndani nga vetja në çdo stinë. Tri gota në ditë janë një sasi e këshilluar nga specialistët.

Çaji nga gjethet e ullirit ndikon në organizëm njësoj si antibiotikët në farmaci.I përftuar nga zierja e gjetheve të gjelbra të ullirit ofron veti dhe efekte mirëbërëse në organizëm.

Ai ndihmon për të parandaluar një sërë shqetësimesh dhe sëmundjesh të ndryshme; disa tipe gripi, infeksione virale të mushkërive, por edhe sëmundje si tuberkulozi, meningjiti, hepatiti B, dhe bronkopneumonitë serioze.

Çaji i gjetheve të ullirit ka efekt edhe ndaj infeksioneve. Këtu vlen të përmendim vlerat e forta kundër infeksioneve në traktin urinar, por edhe të infeksionet post-kirurgjikale.

/shkollaeshendetit.com

https://berati.tv/wp-content/uploads/2023/02/makina-me-qera.png