Me siguri keni dëgjuar se nuk duhet të gëlltisni asnjëherë çamçakëz, sepse mund të ngjitet në stomak ose në zorrët, ose sepse duhen rreth shtatë vjet për t’u tretur plotësisht.

Megjithatë, e vërteta është disi ndryshe. Stomaku i njeriut çdo ditë merr sasi të caktuara të ushqimit të patretshëm, kështu që kjo nuk është e pazakontë dhe as kërcënuese për jetën.
Kështu, në momentin që gëlltitni çamçakëzin, pjesët e tij që nuk treten dot mbeten në trup derisa stomaku të mund të merret me të dhe më pas, pas një kohe të caktuar, ato dëbohen nga trupi.

Gjithashtu, historitë për efektet e dëmshme të çamçakëzit të gëlltitur kanë një anë tjetër, gjë që dëshmohet nga fakti se një numër i madh i mishrave të gëlltitur mund të shkaktojë probleme me tretjen në një periudhë të shkurtër kohore, veçanërisht te fëmijët e vegjël.

<img class="tie-appear" s

Ndodh shumë rrallë, por kur ndodh, atëherë nevojitet ndërhyrja urgjente e mjekut. Herën tjetër që të gëlltisni çamçakëz, nuk keni asgjë për t’u shqetësuar, sepse trakti juaj tretës do ta trajtojë atë me mjaft sukses.rc=”https://i.imgur.com/iCtNCD6.png” />

/shkollaeshendetit.com