Skip to content

Çanakale, Turqi: mijëra njerëz në det për madhështinë e Trojës

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Në qytetin turk të Çanakalesë, atje ku ndodhet Troja antike dhe famshme, këtë të dielë u organizua nja garë noti në atë që quhet “Troya Open Ëater Sëimming Race”.

Pjesëmarrësit patën mundësinë të konkurrojnë në një garë në deti të hapur me rastin e 20-vjetorit të pranimit të Trojës në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

Në tubim morën pjesë rreth 1.000 njerëz të cilët kishin mundësi të notonin 5,8 kilometra në mes të plazheve Barbaros dhe Kepez.

Troja është një qytet me rëndësi të madhe për të kuptuar zhvillimin e hershëm të qytetërimit evropian. Përveç kësaj, Troja ka domethënie të jashtëzakonshme kulturore për shkak të ndikimit të thellë të Iliadës së Homerit mbi artin e të shkruarit, mbi dy mijë vjet më parë.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë