Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Gjykata e Apelit ka pranuar kërkesën e deputetit Ervin Salianji, për përjashtimin e gjyqtares Edlira Petri në procesin që po mbahet në ngarkim të tij për dosjen ‘Babalja”.

 

Salianji në kërkesën e tij parashtroi tre kërkesa për përjashtimin e gjyqatres.

 

Së pari, arsyeja që parashtron ka të bëjë me bashkëshortin Sokol Sadushin që ka gjykuar përjashtimin në Gjykatën e Lartë.

 

Salianji i parashtroi argumentat e tij mbi kërkesën e përjashtimit të gjyqtares, edhe në lidhje e funksionin që ajo kryen në këtë gjykatë, si gjyqtare për mediat. Salianji tha se ka mbajtur qëndrim njëanshmërie dhe në shkelje të rregullave të funksionit me reagimin e saj publik, në lidhje me çështjen në ngarkimin tim.

 

E treta ka të bëjë me nxjerrjen e datës së këtij gjykimi, të bërë publik.

Njoftimi i gjykatës:

Në vijim të informacioneve, mbi çështjen penale me të pandehur Jetmir Olldashi dhe Ervin Salianji, akuzuar për kryerjen e veprës penale “Kallëzim i rremë” i kryer në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 305 dhe 25 të Kodit Penal, viktim/kallëzues i veprës penale, shtetasi Geron (Agron) Xhafaj, ju informojmë si më poshtë:

Në Gjykatën e Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm, sot më datë 11.03.2023, ora 11:00, u shqyrtua në Dhomë Këshillimi, kërkesa me objekt: Përjashtimin e gjyqtares Edlira Petri, bërë nga i pandehuri Ervin Salianji

 

Gjithashtu, po sot më datë 11.03.2023, ora 11:30, u shqyrtua në Dhomë Këshillim kërkesa me objekt: Përjashtimin e gjyqtares Edlira Petri, bërë nga përfaqësuesi i të pandehurit Jetmit Ollashi, av. Indrit Sefa.

 

Gjyqtares që shqyrtojë kërkesat për përjashtim, ju vu në dispozicion mendimi i Gjyqtares Edlira Petri, për të cilën u paraqitën kërkesat për përjashtim.

 

Në përfundim të shqyrtimit, në Dhomë Këshillimi Gjyqtare Elona Mihali, vendosi:

 

-Pranimin e kërkesës së kërkeusit z. Ervin Salianji,Përjashtimin e gjyqtares Edlira Petri nga shqyrtimi i çështjes penale me nr. 3473 regj datë 19.02.2020.

 

-Deklarimin të papranueshmë të kërkesës së kërkuesit z.Jetmir Olldashi me objekt përjashtim trupi gjykues, si kërkesë e mbetur pa objekt pas disponimit me vendimin nr .180 date 11.03.2023 të Gjykatës së Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm me te cilën është disponuar për përjashtimin e gjyqatres Edlira Petri nga cështja penale me nr 3473 date 19.02.2020

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re