Çfarë duhet të bëni për të ngadalësuar procesin e plakjes

Happy-Asian-Woman-Skincare-Face-Product.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Rrudhat janë një shenjë natyrale e plakjes. Ato shfaqen përfundimisht, pavarësisht nga shëndeti juaj. Sidoqoftë, zgjedhjet e dobëta të ushqimit mund të përkeqësojnë rrudhat dhe të shpejtojnë procesin e plakjes së lëkurës.

Produktet përfundimtare të glikacionit (AGEs) janë përbërës të formuar nga reagimet midis sheqerit dhe proteinave në trupin tuaj. Ata dyshohet se luajnë një rol kyç në plakjen e lëkurës. Konsumimi i një diete të pasur me karbohidrate dhe sheqer të rafinuar çon në prodhimin e AGE, të cilat mund të shkaktojnë plakjen e parakohshme të lëkurës tuaj.

Moshat dëmtojnë kolagjenin dhe elastinën, të cilat janë proteina që ndihmojnë lëkurën të shtrihet dhe të mbajë pamjen e saj rinore. Kur kolagjeni dhe elastina dëmtohen, lëkura humbet qëndrueshmërinë e saj dhe fillon të bjerë.

Në një studim, gratë që konsumuan më shumë karbohidrate, përfshirë sheqernat e shtuar, kishin një pamje më të rrudhur sesa gratë në një dietë me proteina të larta dhe karbohidrate më të ulëta. Studiuesit arritën në përfundimin se një konsum më i ulët i karbohidrateve ishte i lidhur me pamjen më të mirë të së lëkurës.

Si përfundim, ushqimet me sheqer mund të rrisin prodhimin e AGEs, të cilat mund të përshpejtojnë plakjen e lëkurës dhe formimin e rrudhave.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë