Reduktimi i inflamacionit kronik na ndihmon të qëndrojmë të shëndetshëm dhe të ngadalësojmë plakjen, por gjithashtu redukton shfaqjen e sëmundjeve të zemrës, diabetit, demencës, Alzheimerit, sëmundjeve autoimune, dhimbjeve të kyçeve dhe kancerit.

A nuk duket kjo si një arsye e mirë për të provuar?

Këtu janë disa këshilla të përgjithshme për reduktimin e inflamacionit në trupin tonë:

✅ Filloni çdo vakt me një porcion me perime me gjethe jeshile, ose raketë, lakër jeshile, spinaq…
✅Mos keni një dietë që është shumë e njëanshme ndaj karbohidrateve
✅ Mundohuni të rregulloni ngarkesën glicemike në ushqime, për shembull duke shoqëruar një frut të stinës me fruta të thata

✅ Flini të paktën 7-8 orë në natë, vazhdimisht
✅ Ecja jashtë: sidomos nëse nuk merresh me sport, mjaftojnë 20 minuta lëvizje
✅ Përdorni erëza në kuzhinë për të pasuruar pjatat

✅ Eliminoni alkoolin nga dieta jonë
✅Mos abuzoni me kafen
✅ Kujdesuni për zorrët tuaja
✅ Shmangni ushqimet e përpunuara, industriale, të gatshme

Cilën nga këto gjëra keni filluar të bëni tashmë dhe çfarë po planifikoni të bëni në ditët në vijim për të ndryshuar jetën tuaj?

/shkollaeshendetit.com