Skip to content

Cilat janë shenjat paralajmëruese të sëmundjes së mushkërive?

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Shenjat e hershme të sëmundjes së mushkërive janë të lehta për t’u neglizhuar. Njohja e shenjave paralajmëruese mund t’ju ndihmojë të merrni trajtim përpara se gjendja të bëhet serioze. Nëse keni ndonjë nga këto simptoma, këshillohuni me mjekun tuaj:

Probleme me frymëmarrjen ose gulçim: Nuk është normale të kesh gulçim pa arsye, ose që nuk largohet pas stërvitjes.

Ndjenja sikur nuk po merrni mjaftueshëm ajër: Frymëmarrja e lodhur, kur është e vështirë të merrni frymë brenda dhe jashtë, është një shenjë paralajmëruese e sëmundjeve të mushkërisë.

Kolla kronike: Kollitja për më shumë se një muaj, mund të jetë një sinjal se diçka nuk është në rregull me sistemin tuaj të frymëmarrjes.

Kollitja me gjak: Gjaku mund të vijë nga mushkëritë ose trakti i sipërm i frymëmarrjes, duke sinjalizuar një problem shëndetësor.

Prodhimi kronik i mukusit: Mukoza mund të mbrojë kundër infeksioneve ose irrituesve. Por rritja e prodhimit të mukusit për më shumë se një muaj mund të tregojë sëmundje të mushkërive.

Dhimbje kronike në gjoks: Dhimbja e pashpjegueshme e gjoksit që zgjat më shumë se një muaj dhe përkeqësohet kur merrni frymë ose kolliteni, është një shenjë paralajmëruese.

Lodhja: Nëse ndiheni të lodhur vazhdimisht edhe pse flini mjaftueshëm, atëherë ka një problem me mushkëritë. Gjithçka ka të bëjë me mungesën e oksigjenit në organizëm që shteron energjitë.

Sekrecionet: Në shumicën e rasteve, kolla shoqërohet me sekrecione. Këto të fundit mbajnë bakteret, pluhurin dhe polenin të bllokuara dhe pengojnë rrugëtimin e tyre drejt mushkërive. Nëse keni shumë sekrecione që nuk vijnë si pasojë e të ftohurës apo gripit, atëherë kjo nuk është një shenjë e mirë. Për më tepër, ju mund të vini re ndryshime në ngjyrën, aromën, sasinë dhe trashësinë e sekrecioneve./Premer Health

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë