Civilët e evakuuar nga rajoni Donbas i Ukrainës lindore që nga e marta janë vendosur në 15 rajone të Rusisë.

Evakuimet që filluan më 18 shkurt vazhdojnë në rajonet Donetsk dhe Lugansk nën kontrollin e separatistëve pro-rusë në Donbas.

Civilët e sjellë në rajonin e Rostovit të Rusisë afër kufirit ukrainas me rrugë tokësore dhe tren janë vendosur në një qendër akomodimi të përkohshëm të ndërtuar këtu.

Disa nga të evakuuarit nga Donbasi dërgohen në rajone të ndryshme të Rusisë, përfshirë Moskën.

Më shumë se 7.000 persona, përfshirë 3.200 fëmijë, janë vendosur në tenda, konvikte dhe hotele në qytetet në Rostov.

Në rajon janë formuar 200 pika akomodimi të përkohshëm me një kapacitet prej rreth 14 mijë personash.

Civilët e evakuuar që janë vendosur në 15 rajone janë më shumë se 90 mijë.

Në rajonin e Donetskut, 2.158 shkelje të armëpushimit, përfshirë 1.100 shpërthime, u regjistruan gjatë fundjavës, sipas Organizatës për Sigurinë dhe Bashkëpunimin në Evropë (OSBE).

OSBE-ja tha se 1.073 shkelje të armëpushimit, përfshirë 926 shpërthime, u regjistruan gjithashtu në rajonin e Luhanskut.

Tensionet janë rritur në mënyrë dramatike këtë javë në lindje të Ukrainës, me një numër në rritje të shkeljeve të armëpushimit, incidente të shumta të bombardimeve dhe evakuimin e civilëve nga rajonet separatiste pro-ruse të Donetskut dhe Luhanskut.