Personat me aftësi të kufizuara të ndryshme trajtohen dhe me qen terapie.

Me disa nga karakteristikat e tyre, ai nuhatjen apo dëgjimin, ata ndihmojnë pronarët e tyre të pamundur në me sfidat e përditshme, duke më të lehtë aktivitetet rutinore.

Karakteri i qenve të terapisë është shumë domethënës dhe jo çdo qen mund të bëhet një qen terapie. Fjala vjen, nuk duhet të jenë me natyrë kërcënuese.

Më poshte keni rastin të njiheni me qenin e terapisë Leo.